1

Silvana Raciu

  

S-a nascut la data de 19 mai 1981( zodia Taur), in cel mai sudic punct al tarii Zimnicea(jud.Teleorman).Copilaria si-a petrecut-o in acelasi loc pe care il vedea ca pe un colt de rai- "raiul copilariei mele"cum spune ea insasi- ""cu oameni minunati, prieteni dragi si clipe de poveste"".Bunica a avut grija sa-i ofere o educatie aleasa, iar mama….sa faca tot ce i-a stat in puteri….ca ea sa-i indeplinesca visul…-acela de a ajunge o mare artista, vis pe care l-a avut si pentru ea candva.

A inceput sa cante mai serios in anii gimnaziului la indemnul profesorului Ion Carastan la Clubul Copiilor din Zimnicea.Imediat ce a inceput pregatirea a obtinut primul premiu- …Premiul I….la un concurs local de folclor.A urmat apoi cursurile Scolilor de Arta din Alexandria si Bucuresti si ceva mai tarziu si-a perfectionat arta cantului cu D-na Steluta Popa(om cu o aleasa pregatire profesionala)- etnomuzicolog si cercetator stiintific la Institutul de Etnografie si Folclor "Constantin Brailoiu" din Bucuresti.

A absolvit cursurile Liceului "Petru Rares"(promotia 1999) din Bucuresti si ale Facultatii de Geografie (sectia Turism) din cadrul Universitatii Bucuresti(promotia 2003).

 

A obtinut zeci de premii importante la foarte multe concursuri de folclor(nationale sau cu profil international), printre care amintim:

-Trofeul-Concursul "Toamna Buzoiana"-Nehoiu 2001

 

-Trofeul –Festivalul "Felician Farcasiu-"- Brad(Tebea) 2002

 

-Trofeul- Concursul "De Ispas la Nasaud"- Bistrita-Nasaud 2001

 

-Trofeul-Concursul"Corabia de aur"-Corabia-Olt-2002

 

-Trofeul - Festivalul"Cantrecele Motrului"-Gorj-2001

 

-Trofeul- Festivalul "Etnostar-Sfera film"2002…etc…, toate aceste premii culminand cu -Trofeul Festivalului "Mamaia"-2002. Ulterior a obtinut si multe alte distinctii,premii de excelenta si diplome de onoare.

 

A castigat premii si la concursuri de romante: Trofeul Zlatna-"Te-astept pe-acelasi drum"-2002,Trofeul- Bucuresti 2002, Pr.2-Targoviste"Crizantema de aur"-2000 si 2002.

A cantat la foarte multe evenimente artistice de amploare, festivaluri renumite:( Cerbul de Aur-2003, 2008,Festivalul "Callatis"2010)…etc Lucreaza la Favorit Tv din anul 2005.- o vreme cand nu reuseai usor sa te impui ca prezentator incepator printre "greii" emisiunilor de folclor.Ulterior a devenit o "moda" ca emisiunile sa fie moderate de interpreti-prezentatori.In primul an de televiziune a fost realizator/prezentator al emisiunilor: "Hora Romaneasca" si "Rapsodia Romaneasca", iar din 2006 este realizator/prezentator al emisiunii "Seara Favorita"- emisiune ce a devenit in timp reprezentativa prin longevitate si seriozitate-emisiune care in prezent este "brend" al Postului Favorit Tv si etalon pentru nisa de public careia se adreseaza.

 

Silvanei Riciu ii apartine idea lansarilor de albume in direct si a aniversarii artistilor de muzica populara, idée ce ulterior a fost preluata si a devenit o "moda" in randul emisiunilor de muzica populara de la multe posturi tv. In paralel…a prezentat sute de spectacole, festivaluri, evenimente de tot felul, "Caravane folclorice", spectacole si emisiuni marathon, avand ca prezentator in cei aproape 7 ani de televiziune, mii de ore de transmisii in direct. Primul album "Cine-n dragoste nu crede" a fost editat in anul 2007.

   

A fost invitata la emisiuni la principalele posturi tv: TVR1, Tvr 2,Tvr International, Antena 1,Antena 2, Pro Tv, Pro Tv International, Acasa Tv, Kanal D, Prima tv,National Tv, Otv, Etno Tv…etc.

   
Galerie foto Galerie audio Galerie video
silvana-r
silvana-riciu-2
silvana-riciu-3
silvana-riciu-4
silvana-riciu-5
silvana-riciu-6
silvana-riciu-7
silvana-riciu-8
silvana-riciu-9
silvana-riciu
silvana
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

YouTube Preview ImageYouTube Preview Image YouTube Preview Image

Este interzisa copierea, modificarea, reproducerea, republicarea, afisarea, transmiterea sau distribuirea in orice mod a materialelor integrate pe acesta pagina si care sunt publicate de catre BestVPD, materiale protejate prin legile nationale si internationale de copyright.

BestVPD va autorizeaza sa vizualizati, sa descarcati si sa imprimati materialele publicate pe acesta pagina,doar pentru UZUL PERSONAL,cu mentiunea ca ati luat la cunostinta despre toate drepturile de copyright si proprietar pe care acestea le detine.

VEZI SITE OFICIAL

Verifica disponibilitate artist

Completeaza chenarul de mai jos,

in cel mai scurt timp te va contacta unul din administratorii BestVPD.

 

DATE
CLIENT
 
 
 
-

DATE EVENIMENT
 
  Va rugam sa completati corect
datele de mai jos

Numele artistului/formatiei
*
Nume si
prenume
* Tipul
evenimentului
*
Email

* Data evenimentului:

 

*
Nr de telefon

 

 

*

 

Cate programe
artistice doriti?

Oras: * Cum
doriti sa fie programul artistic?
   

Orasul in care se
desfasoara evenimentul

:
Mesaj

href="http://www.bestvpd.com/live-sau-negativ/">-Vreau
sa
invit un artist la nunta mea. Cum procedez?

-Cum alegem artistul pentru nunta

-Live 100% sau live cu negativ
-Cat dureaza programul artistic
-Cum este mai bine: Sa lucrez cu o agentie sau sa
contactez artistul direct?

 

 
 

Contactati-ne telefonic Tel 0769353652

 

BestVPD colaboreaza cu toti artistii din Romania de muzica populara,etno,de petrecere,latino,dance,pop-rock,hip hop, muzica usoara,muzica machedoneasca,greceasca,arabeasca,cu DJ,cu trupe de coveruri,dans oriental,sportiv,cabaret,cvartet,mai colaboreaza cu violonisti,pianisti,magicieni,fachiri si nu in ultimul rand cu prezentatorii tai preferati,iar toti acestia se pot muta de pe micul ecran pe ringul nuntii tale

Click to share thisClick to share this