0

Niculina Stoican

  

S-a nascut la 9 decembrie 1970 in comuna Balta judetul Mehedinti . Primii ani de scoala i-a facut in Drobeta Tr-Severin , urmand apoi liceul si facultatea de Etnomuzicologie si Folclor in Bucuresti la clasa prof. Marioara Murarescu. Inca din aceasta perioada s-a facut remarcata ca o voce de exceptie participand la primele spectacole alaturi de mama sa, interpreta Angelica Stoican.

Incepind cu anul 1996 este angajata a Ansamblului Artistic Profesionist "Doina Gorjului" din Tg-Jiu, unde are o bogata activitate artistica, participand la numeroase spectacole atat in tara cat si in strainatate, fiind de fiecare data unul dintre capetele de afis. Are un numar impresionant de aparitii radio si tv, atit ca invitata a emisiunilor de folclor, cat si la dedicatii muzicale, multe din piesele sale devenind slagare in scurt timp de la aparitie, precum si o bogata activitate discografica.

Palmaresul Niculinei Stoican este impresionant; am ales aici doar citeva din momentele mai importante:

Este castigatoare a festivalului "Mostenitorii" organizat de Televiziunea Romana si Marioara Murarescu.

Este laureata a festivalului "Maria Tanase".

Este laureata a festivalului "Maria Lataretu".

Este laureata a primei editii a festivalului defolclor "Mamaia-2001"

A fost invitata la festivalul international "Cerbul de Aur" Brasov-2001 , alaturi de mari nume ale folclorului romanesc: Maria Ciobanu , Nicolae Furdui Iancu , Dragan Muntean, Laura Lavric , Irina Loghin.

A crescut cu muzica populara alaturi. mostenind de la mama sa, Angelica Stoican, dragostea pentru folclorul romanesc. 9 decembrie 2005 - Niculina implineste astazi 35 de ani: "Primesc noul an din viata mea cu foarte multa speranta de mai bine. Planuri pentru aceasta zi? Muncesc ca si de Sfantul Nicolae.

Probabil ca o sa sarbatoresc sambata. O aniversare speciala am avut la 18 ani, la majorat, si la 20 de ani, cand m-am casatorit si am avut o zi deosebita. Dupa aceea, la 23 de ani am avut baietelul si toata atentia mea s-a indreptat asupra lui.

Avand in vedere ca implinesc 35 de ani constientizez mai mult faptul ca timpul trece si ca e bine sa profiti in viata din toate punctele de vedere. Personal, cea mai mare satisfactie o reprezinta baiatul meu, Vlad, care face 13 ani. Florile pe care mi le aduce el in fiecare an, zambetul lui frumos si privirea lui luminoasa atunci cand imi spune: "Mami, te iubesc!" sunt cel mai frumos cadou. Cea mai mare dorinta a mea este sa-mi vad baiatul mare, fericit si linistit la casa lui, iar eu sa ajung o bunicuta iubita de nepotei.

Profesional, ii multumesc lui Dumnezeu, am avut foarte multe realizari pana la varsta asta. E adevarat ca se poate si mai bine, dar nu ma plang. imi place sa muncesc, sa perseverez. Am cateva regrete, dar le pastrez in suflet si am incercat sa invat din ele. Am trait in prejma mamei, care e un nume mare in muzica populara si de la care am invatat ce inseamna traditia populara si cantecul popular.

 

Mama si-ar fi dorit sa fiu medic, dar trebuie sa ai inclinatie catre asa ceva. Cred ca fac bine ceea ce fac si nu m-am gandit niciodata ca as fi putut face altceva. La inceput n-am crezut ca o sa pot face o profesie din cantec. Toata lumea imi ridicase stacheta la nivelul mamei, neintelegand ca si eu trebuie sa am un inceput.

Am cantat un timp cu mama, apoi am luat o pauza de cativa ani si la un moment dat m-am hotarat sa incerc singura, sa vad daca pot sa am un drum al meu. De-a lungul timpului am incercat sa urmez sfaturile celor din jur. Bunica mea intotdeauna mi-a spus sa fiu OM. Mama este foarte calma si foarte rabdatoare. Am incercat sa ii urmez modelul, pentru ca de la ea am invatat ca in viata este esential sa fii rabdator, sa fii echilibrat.

 

Astfel nu stiu cum ai putea trece de incercarile la care te supune viata. De obicei sunt un pic trista in acesta zi, dar nu din cauza ca se mai adauga un an varstei, ci pentru ca se mai intampla uneori sa fiu singura din cauza meseriei, sa fiu plecata, sa nu fiu alaturi de cei dragi."

 
Galerie foto Galerie audio Galerie video
niculina-stoican-10
niculina-stoican-2
niculina-stoican-3
niculina-stoican-4
niculina-stoican-5
niculina-stoican-6
niculina-stoican-7
niculina-stoican-8
niculina-stoican-9
niculina-stoican
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

YouTube Preview ImageYouTube Preview Image YouTube Preview Image

Este interzisa copierea, modificarea, reproducerea, republicarea, afisarea, transmiterea sau distribuirea in orice mod a materialelor integrate pe acesta pagina si care sunt publicate de catre BestVPD, materiale protejate prin legile nationale si internationale de copyright.

BestVPD va autorizeaza sa vizualizati, sa descarcati si sa imprimati materialele publicate pe acesta pagina,doar pentru UZUL PERSONAL,cu mentiunea ca ati luat la cunostinta despre toate drepturile de copyright si proprietar pe care acestea le detine.

VEZI SITE OFICIAL

Verifica disponibilitate artist

Completeaza chenarul de mai jos,

in cel mai scurt timp te va contacta unul din administratorii BestVPD.

 

DATE
CLIENT
 
 
 
-

DATE EVENIMENT
 
  Va rugam sa completati corect
datele de mai jos

Numele artistului/formatiei
*
Nume si
prenume
* Tipul
evenimentului
*
Email

* Data evenimentului:

 

*
Nr de telefon

 

 

*

 

Cate programe
artistice doriti?

Oras: * Cum
doriti sa fie programul artistic?
   

Orasul in care se
desfasoara evenimentul

:
Mesaj

href="http://www.bestvpd.com/live-sau-negativ/">-Vreau
sa
invit un artist la nunta mea. Cum procedez?

-Cum alegem artistul pentru nunta

-Live 100% sau live cu negativ
-Cat dureaza programul artistic
-Cum este mai bine: Sa lucrez cu o agentie sau sa
contactez artistul direct?

 

 
 

Contactati-ne telefonic Tel 0769353652

 

BestVPD colaboreaza cu toti artistii din Romania de muzica populara,etno,de petrecere,latino,dance,pop-rock,hip hop, muzica usoara,muzica machedoneasca,greceasca,arabeasca,cu DJ,cu trupe de coveruri,dans oriental,sportiv,cabaret,cvartet,mai colaboreaza cu violonisti,pianisti,magicieni,fachiri si nu in ultimul rand cu prezentatorii tai preferati,iar toti acestia se pot muta de pe micul ecran pe ringul nuntii tale

Click to share thisClick to share this